Neues aus der Bioökonomie

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Haferprotein als Herausforderung für die Lebensmitteltechnologie: Wie wird daraus ein stabiles Produkt?

Using oats as a source of protein

Researchers at Anhalt University of Applied Sciences are investigating how the protein content in oats can be optimized and thus used as an alternative protein source.

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Solchen Bewuchs mit Seepocken am Ruderblatt eines Schiffes möchte das Projekt „BioSHIP“ zukünftig durch biobasierte Beschichtungen verhindern.

Bio-based coatings for ships

In the interdisciplinary BioSHIP project, industry and science are working together to prevent the fouling of ship parts with biodegradable antifouling coatings.

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Digitalisierung der Insektenzucht

Sustainable insect farming with AI

Researchers at the August-Wilhelm Scheer Institute want to make the breeding of insects more efficient, resource-saving and comprehensible by expanding the InsectAI technology platform.

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Die Geschäftsstelle der VolkswagenStiftung in Hannover-Döhren.

Volkswagen Foundation supports ideas for a circular bioeconomy

The Volkswagen Foundation is supporting nine projects that address closed raw material-product cycles with a total of 11.6 million euros - including innovations for the bioeconomy.

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Die Sonnenblume ist äußerst anfällig gegen Krankheiten. Forscher wollen das ändern.

Restoring arable soils with catch crops

Not only legumes, but also crops such as sunflowers are suitable as catch crops to remove pollutants from agricultural soils. This is shown in a study by the Helmholtz Center for Environmental Research.

Darüber spricht man

Wissenschaftsjahr 2020/21 – Bioökonomie

Wir sind Partner des Wissenschaftsjahres 2020/21, in dem die Bioökonomie im Rampenlicht steht. Mehr zum Thema biobasierte Wirtschaft, zum vielseitigen Veranstaltungsprogramm und zu den kleinen Helden der Bioökonomie gibt es auf wissenschaftsjahr.de.

Hier geht es zur Website des Wissenschaftsjahres 2020/2021